Menu

abflexkracht siert bloemencorso van de Bollenstreek

Ook dit jaar rijdt abflexkracht mee met de beroemdste corso van de wereld: het Bloemencorso van de Bollenstreek!

Zaterdag 20 april 2013 rijdt alweer de 66ste editie zijn 40 km lange route van Noordwijk naar Haarlem. Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

De bonte stoet vertrekt om 9.30 uur vanaf de boulevard in Noordwijk naar Haarlem, waar het ongeveer 21.00 uur prachtig verlicht de Haarlemse binnenstad zal binnenrijden. Hier zijn de praalwagens nog tot zondag 21 april tot 17.00 uur te bezichtigen. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden, waar het in de namiddag de fameuze Keukenhof Corso Boulevard passeert.

De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Vrijdagavond 19 april is er een twee uur durende corso expositie in Noordwijkerhout waarna het door het centrum zal rijden. Aansluitend zal het corso feestelijk verlicht door Bloemenbadplaats Noordwijk rijden.